Cărți

  • Daniel Quinn – Ishmael

Cum reacționezi când afli că ai fost mințit, manipulat, şantajat şi abuzat? Urmându-şi „dorința arzătoare de a salva lumea”, Alan Lomax are parte de surpriza vieții lui când dă peste Ishmael, o gorilă capabilă să vorbească oamenilor prin telepatie. Facem cunoştință apoi cu Mama-Cultură şi aflăm cum de fapt vorbim cu ea în majoritatea cazurilor când credem că ne sfătuim cu noi înşine. Aflăm astfel ce vrea ea şi care sunt principalele ei credințe, cine suntem noi din punct de vedere istoric şi cum am ajuns ceea ce suntem. Probabil că dacă nu cunoşti şi nu te interesează istoria nu o să rămâi cu nimic după această lectură, dar altfel Ishmael e o carte care pornind de la unele din cele mai importante întrebări pe care şi le pune fiecare, ajunge să  îți schimbe fundamental felul de a gândi ajutându-te să recunoşti că gândurile şi concepțiile tale nu numai că erau greşite dar nici măcar nu erau ale tale, oferindu-ți răspunsuri pe care de fapt le ştiai dar nu îndrăzneai să le accepți.

  • Derrick Jensen – As the World Burns: 50 Simple Things You Can Do to Stay in Denial

Două prietene discută despre diverse modalități de a reduce poluarea şi a salva planeta. Una dintre ele este foarte entuziasmată de tehnologiile energetice alternative, foloseşte becuri ecologice, reciclează gunoiul, nu cumpără produse cu ambalaje voluminoase. Cealaltă are o agendă mult mai sinistră realistă.

„Vaginul meu, un sat pe apă, viu şi umed. L-au cotropit. L-au măcelărit şi l-au ars. Nu-l mai ating acum. Nu primim musafiri. Acum trăiesc în altă parte. Nu ştiu unde”.

Un matematician talentat renunță la postul de la Universitate şi se retrage în mijlocul pădurilor din Montana, SUA, unde încearcă să trăiască într-un mod asemănător cu cei care i-au dat nume. După ceva vreme începe să trimită pachete cu bombe artizanale la facultăți, aeroporturi, diverse persoane implicate în cercetare şi exploatarea resurselor naturale. Motivele lui sunt exprimate în acest manifest.

Un comentariu la &8222;Cărți&8221;

  1. Linkul de la Ismael nu mai e valabil, avem altul nou aici. La fel și Continuum Concept. Acum avem chiar traducerea în limba română aici.

    Când te mai întorci prin zonă? Mi-a cam dor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s