Cultul mortilor

„A great many people think they are thinking when they are merely rearranging their prejudices” – William James

Pentru ca e iar perioada aia a anului cand trebuie sa curga sange (despre care am mai scris cate ceva), sa ne gandim putin la lectia culturala prin care noi cei de azi suntem mult mai avansati decat triburile din paleolitic, in orice moment si in orice domeniu.

Un exemplu il reprezinta cultul mortilor. Ei, inapoiatii, se inchinau mortilor si incercau sa le castige bunavointa prin tot felul de mijloace. Le ofereau cadouri si ofrande de mancare si chestii arse, aveau sarbatori dedicate lor, credeau ca traiesc in apropierea satului, ii puneau in mijlocul camerei si dansau in jurul lor, uneori ii ingropau in aceeasi camera cu ei sau ii mancau, ii spalau si se refereau la ei ca si cum inca ar mai fi vii etc.

Oamenii civilizati nu mai venereaza mortii.

Sau?

2 comentarii la &8222;Cultul mortilor&8221;

  1. Cretina’i speta asta umana… Pt 2 saptamani de mofturi bolnave sunt in stare sa rada de pe suprafata pamantului paduri intregi de brazi. Ca sa ce ? Ca sa ne bucuram de nasterea unui model social care s’a nascut in iesle care sa ne invete sa traim frumos. Oricum, ma bucur ca nu trebuie impodobita ieslea cu globuri. Sau crucea ! Of, si cand ma gandesc ca vin iar colindatorii aia beti, pe care tre’ sa’i asculti cum rag o colinda si asteapta in numele traditiei sa’i imbeti bine, Iar pe copii sa’i inveti sa fie lacomi. Iar tre’ sa’mi leg cainele la usa., sa ma pazeasca de bucuria craciunului. Bai da uei: merry freakin’ christmas to everyone !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s